Aromaterapie na dovolenou - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Cestujete, přesouváte se, rozšiřujete své obzory. I kdyby jen od babičky k tetičce, na cestách vás potkávají nejrůznější události. Ty příjemné člověk tak nějak od dovolené a návštěv očekává, na ty méně příjemné je dobré se připravit. Zkuste tentokrát první pomoc s aromaterapií.

Éterické oleje na cesty

Je mnoho dobrých důvodů, proč využívat aromaterapii při cestování. Je účinná, když na vás „něco leze“, zlepšuje náladu, když se vyskytnou nečekané události (což je na cestách téměř neustále), posiluje při únavě. Pokud se nechcete vybavit přímo Aroma sadou Pro první pomoc s pěti nejčastěji využívanými oleji, využijete určitě alespoň směs éterických olejů Univers. Vyřešíte s ní vše od rozbitých kolen, hmyzích štípanců až po bolest v krku.

Do kapsy si pořiďte Inhalační tyčinku proti stresu a můžete vyrazit. Vlastně by bylo nejlepší pořídit si rovnou celou sadu čtyř inhalačních tyčinek Aromaterapie na cesty, protože každý může potřebovat něco jiného. Tyčinka proti únavě, nevolnosti či nachlazení najde během cestování určitě své využití.

Sportovcem proti své vůli

Letní aktivity občas vyžadují zapojení svalů, které jste dodnes nevěděli, že máte. Vyražte do lanového centra, půjčte si koloběžku na celodenní výlet, někdy jen stačí jít zkratkou a pak budete rádi, že jste si s sebou přibalili Uvolňující gel na svaly. Je ideální jako příprava i následná pomoc při rekreačně sportovních či turistických výkonech, včetně těch ne zcela dobrovolných.

Když se vaše dítko rozhodne hrát fotbal naboso, bez Arnikového gelu se neobejdete. Na všechny pohmožděniny, boule a naraženiny, na vše neočekávané a bolestivé působí arnika jako balzám. K němu doporučujeme přibalit homeopatickou arniku či Bachovy SOS kapičky, které pomohou bolest zvládnout.

K Mácháči i do tropů

Pokud nejste zrovna ten typ, který usne i vestoje, cestování na dlouhé vzdálenosti s nočními přesuny a nedostatkem spánku může být velmi vysilující. Proto je dobré posilnit svoji imunitu před dlouhou cestou pomocí Extraktu z grepových jader, který začněte užívat 14 dní před plánovaným odjezdem. Kapesníček nebo inhalační tyčinka s několika kapkami tea tree oleje a eukalyptu vás pomůže ochránit před miliardami bakterií, které si cestovatelé vyměňují na mezinárodních letištích. Inhalujte, jak často potřebujete.

Praktické balení Dezinfekčního spreje na ruce vám poslouží k jemné a zároveň účinné ochraně rukou ve vlacích, autobusech, letadlech, zkrátka všude tam, kde je potřeba. Šetrnou dezinfekci vám zajistí i Květová voda BIO Růže. Při příjezdu na místo vám poslouží také jako zchlazující sprej na pokožku, než si váš organismus zvykne na teplotní rozdíl. Později se vám možná bude hodit i jako první pomocí při spáleninách, na podrážděné oči ze slunce a obklad z růžové vody při migréně či bolesti hlavy vám pomůže zachránit zbytek dovolené. Tipy na podporu opálení s pomocí přírody, najdete v našem dalším článku.

Abyste odradili komáry, využijte Sprej do přírody s citronelou, levandulí a kadidlem. Před každým novým postřikem směs silně protřepejte. Komáry odpuzuje také máta a lemongras.

Na bolístky zevnitř i zvenku

Teplé letní počasí je ideální na množení bakterií. Není proto divu, že se občas proženou zažívacím ústrojím zcela nekontrolovaně. V takovém případě je dobré mít po ruce tymián linalol v BIO kvalitě. Kapička do medu ráno a večer vnitřně vás za dva dny postaví na nohy. Když bolí ucho, pomůže heřmánek modrý nebo římský – kapka na vatu do ucha, kde ji nechte celý den. Květové vody jsou hitem každého léta a na dovolené obzvlášť. Kromě jejich kosmetického využití jsou první pomocí při spáleninách, heřmánkový hydrolát rozežene spolehlivě zánět spojivek a zklidní podrážděné oči, obklad z růžové vody při migréně či bolesti hlavy vás přesvědčí, že ten zbytek dovolené už nějak zvládnete…

Užijte si vaši dovolenou a pokud vás cokoliv rozhodí, nezapomeňte na psychické účinky éterických olejů, které vezete s sebou! Vaše cestovní lékárnička není jen příruční ordinací praktického lékaře, ale také kapesním psychoterapeutem i manželským poradcem…

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.