Aromaterapie v mateřství - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Aromaterapie neboli terapie vůněmi, nám dlouhodobě ukazuje, že příroda nám nabízí účinnou a pomocnou ruku při léčbě a prevenci nemocí. Éterické oleje získávané z rostlinných silic, totiž nepředstavují jen vonné složky, nýbrž nahromaděnou rostlinnou sílu, která dokáže být naším velkým pomocníkem a oporou.

Aromaterapie v našich rukách

Díky účinkům aromaterapie, kterou používáme při výrobě kosmetiky, jsou naše produkty zcela jedinečné, a díky našim hlubokým znalostem a mnohaleté praxi, jsou připravené přesně tak, aby vám byly těmi nejlepšími pomocníky. Ať už je to úleva při emocionální nerovnováze a fyzických změnách a zátěži, které v těhotenství a při porodu musíte zvládat, tak následné ošetření rodidel, péče o prsa během kojení či šetrná a správná péče o miminko. Aromaterapeutická kosmetika vám navíc pomůže v boji proti častým dětským onemocněním a trápením, jako je prořezávání zoubků, ekzémy a opruzeniny nebo kašel či zažívání i stres spojený třeba s nástupem do školky či školy.

Naše voňavé přípravky zároveň vnesou do vašeho každodenního života neustále hledanou harmonii. Kombinace éterických olejů vyladí vaši mysl a účinky všech pečlivě namíchaných ingrediencí se precizně postarají o vaši pokožku. Každý den tak v koupelně prožijete nezapomenutelný relaxační rituál.

Éterické oleje a jejich přínosy pro mateřství

V čem jsou tedy éterické oleje tak přínosné právě v kosmetické praxi? Éterické oleje vládnou mnoha blahodárnými účinky na lidský organismus, ať už to jsou silné antimikrobiální účinky, díky kterým mohou zamezit infekci či pomoci regeneraci pokožky, tak podporují uvolnění, relaxaci, zklidnění nebo naopak povzbuzení, dýchání a koncentraci. Je však také zapotřebí přistupovat k nim s respektem a porozuměním, a to zvláště v době těhotenství. Některé éterické oleje například není v těhotenství vůbec vhodné používat (více o tomto tématu se dozvíte v článcích Těhotenství, 1. trimestrTěhotenství, 2. a 3. trimestr). Jelikož se však v Nobilis Tila specializujeme na aromaterapii dlouhodobě, jsou všechny naše produkty pro maminky i děti už připravené naprosto bezpečně, tak, abyste vy jen mohla čerpat jejich příznivé účinky.

Aromaterapie v těhotenství a při porodu

V porodnictví se aromaterapie využívá jako hlavní doplňková metoda v anglosaských zemích už přes čtyřicet let. V naší zemi má sice mnohem kratší tradici, přesto i zde je již několik desítek porodnic a porodních asistentek, které úspěšně tuto příjemnou a přírodní metodu využívají. Většinou ji do porodnic přinášejí právě porodní asistentky. Maminky, které používaly aromaterapeutické přípravky již v období těhotenství, se přirozeně chtějí spolehnout na sílu rostlin i při porodu a následně v šestinedělí. Aromaterapie však není přínosná jen pro ně, ale může pomoci s únavou, vyčerpáním a jinými potížemi i doprovodu nebo personálu porodnice. Jaké přípravky jsou vhodné při porodu použít, zjistíte v článku Voňavý porod s aromaterapií.

Aromaterapie dětem

Když objevíte pozitivní účinky aromaterapie sama na sobě, zaručeně ji budete chtít uplatňovat u svých dětí, co nejdříve to půjde. Pečovat o ně nezatěžujícími přírodními přípravky bez chemie je to nelepší, co dětem můžete pro zdravý vývoj nabídnout. Jelikož je v našem týmu také mnoho maminek, snažíme se společnými silami připravovat, a hlavně na základě svých praktických zkušeností neustále inovovat produkty tak, aby skutečně vyhovovaly a pomáhaly s potížemi, kterými děti od narození procházejí. V našem sortimentu tak naleznete přípravky, které můžete začít používat už v šestinedělí (podrobně se o nich dočtete v článku Aromaterapie v šestinedělí) a v dalších letech až do puberty.

A jaké tedy zvolit produkty, abyste ztišily neklidné dítko, které bolí bříško nebo mu rostou zoubky? Co pomůže při nachlazení a kašli, opruzeninách nebo ekzému u miminka? Jak uvolnit napětí a strach z nového prostředí ve škole nebo školce? To a mnoho dalších užitečných tipů, které vás budou provázet celá léta s vaším děťátkem, jsme pro vás sepsali do článků v sekci Pro děti.

Aromaterapie prostě funguje jako dokonalá symfonie zahraná pod taktovkou matky Země. My jí nasloucháme a komponujeme přípravky s respektem k přírodě a k vaší jedinečnosti.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz


Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.