Gábina Jankovská
3. 4. 2019
Kosmetičky radí: základem krásné pleti je čištění - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Základem péče o pleť je její důkladné, ale přitom šetrné čištění. Zní to sice banálně, ale podle dlouholetých zkušeností kosmetiček je právě nesprávné či nedostatečné čištění pleti nejčastějším hříchem nás žen. Jak tedy na to?

O skutečně čistou pleť je nutné pečovat opravdu důkladně a zároveň šetrně. A samozřejmě pravidelně, ráno i večer. Nespoléhejte na zázračné přípravky, slibující okamžitý efekt a vyřešení kdejaké nedokonalosti na pleti, které stačí použít třeba jednou týdně. Vaše pleť si velmi dobře pamatuje, jak se o ni staráte, a na vaši péči reaguje. Kvůli nedostatečnému každodennímu čištění totiž může přijít řada problémů, jako jsou předčasné vrásky, ochablá pleť nebo různé nedokonalosti (jizvičky, přetrvávající akné).

2 ranní kroky ke kráse

Odbýváte ranní péči o pleť s tím, že přes noc nenosíte make-up, takže čištění po ránu už není potřeba? Zásadní chyba! Pleť ve spánku totiž intenzivně regeneruje a vylučuje na povrch pokožky všechny nečistoty. K rannímu čištění vám stačí hydrofilní olej, kterým nečistoty šetrně odstraníte, nebo čisticí balzám. Pro dočištění vyberte vhodnou pleťovou vodou. Až po ranním čištění následuje ochrana, například krém nebo pěsticí olej.

Ať už na čištění použijete olej nebo balzám, základem je vždy jemná masáž. Zejména kolem očí, kde je kůže velmi tenká a citlivá, je nutné být opravdu velmi opatrná, protože nešetrným zacházením se mohou objevit předčasné vrásky.

Večer vyčistit do hloubky

Než si večer nanesete pleťovou masku nebo speciální péči, pleť nejprve důkladně odličte a vyčistěte. Přestože byla vaše pleť přes den chráněna krémem, stejně se na ní usazují nejrůznější nečistoty. Negativní vliv na pokožku mají vysoké či naopak velmi nízké teploty, vítr, městský smog a podobně. Pro odlíčení volte takové přípravky, které důkladně smyjí veškerý make-up. K tomu může posloužit přírodní Odličovací mléko pro všechny typy pleti, včetně té velmi citlivé.

Alternativou odličovacího mléka jsou hydrofilní odličovací oleje. Ty v kombinaci s vodou (květovou nebo pleťovou) na sebe navážou všechny nečistoty, včetně voděodolného make-upu, a jemně je odstraní. Olejové složky navíc zabraňují zbytečnému vysušování pleti.

Pro mastnou pleť nebo jen pro čisté potěšení z lipového mámení je skvělý Čisticí balzám Tilia z Lipové řady. V kombinaci s vodou vytvoří bohatou pěnu, s níž jemnou masáží postupně smyjete veškeré nečistoty. V jeho receptuře se skrývá med, výborný pomocník pro šetrné odstranění odumřelých buněk a zároveň pro hydrataci a zklidnění. Spolu s červeným jílem přispívá k detoxikaci pleti, odstraní přebytečnou mastnotu a zároveň doplní kožním buňkám tak potřebné minerály.

Pleť dočistíte pleťovou vodou, a to podle typu pleti a momentální potřeby – pro citlivou pleť to bude pleťová voda Levandulová, pro mastnou pleť Akné pleťová voda či Mateřídoušková, pro zralou a suchou pleť Růžová. Platí, že pleť je čistá až ve chvíli, kdy je vatový tamponek zcela čistý. Na čistou pleť pak můžete nanášet speciální péči jako jsou séra, pěsticí oleje či krémy.

Nezapomeňte, že také pleť má paměť. Dopřejete-li jí každodenní čisticí rituál s vhodnými přípravky, odmění se vám. Jen čistá a dobře opečovaná pleť může být skutečně krásná.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.