Šťastné a voňavé aneb jak Vánoce s aromaterapií - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Kupodivu mnohé dobroty, které najdete v nabídce kosmetické firmy, jsou ideální součástí předvánočního i vánočního rituálu a spolehlivě si najdou své místo i na sváteční tabuli. Vytvořte si během letošní Vánoc jinou, voňavou atmosféru.

Jde to i bez stromečku

Sváteční atmosféru si vlastně můžete vytvořit už během adventu, i bez stromečku. Co se vám vybaví, když se řeknou Vánoce? Podvědomě jsou to vůně. Vůně vanilky, skořice, loupaných pomerančů, hřebíčku, jehličí… A není nic jednoduššího než do aromalampy či difuzéru místo „podzimního“ eukalyptu začít pomalu kapat Směs éterických olejů Zimní večer. Nádherná hřejivá vůně vás pohladí po duši a připomene Vánoce, tak, jak je znáte z dětství. Jak se začnete pomalu ladit na svátky, najednou zjistíte, že to opravdu půjde tak, jak si představujete – bez napětí a s vědomím, že nic nemusí být dokonalé, hlavně když je pohoda a klid!

Únava a vyčerpání nemá s aromaterapií šanci

Každé adventní pečení začíná perníčky. Už jste vyzkoušeli přidávat do těsta koření s kardamomem? Těsto na perníčky si o něj vyloženě říká. Kořenitá vůně kardamomudifuzéru vám pomůže proti únavě a vyčerpání a dodává sílu všechny perníčky dozdobit. Pokud by to přeci jen nevyšlo, přidejte ještě do směsi kapku mandarinky.

Skořice a hřebíček jsou výborné oleje pro posílení a prohřátí celého těla. Využijte je nejen jako koření do svařáku, ale i pro sebe. Naředěný olej si vetřete do ledvin a do chodidel předtím, než půjdete mrznout na vánoční trhy či do kostela, vyrazíte na stezku odvahy zalidněným městem nebo se dáte do mytí oken. Pomohou vám dobít energii a vytvoří auru neporazitelnosti! Do termosky lipový čaj s medem, na obličej projasňující lipový krém a žádný stres vás nedostane!

Nastává Den Š

A pak přijde den, kdy je hotovo a vy si skutečně řeknete, že teď už chcete mít klid. Ale tělo, které jede už řadu týdnů v rytmu techno party, se ne a ne zklidnit. Je čas na levandulikadidlo. Pár kapek na ubrousek nebo do aromalampy dobře nahradí čmoud z františků a dodá vám potřebný nadhled. Mamince či tchyni můžete pár levandulových kvítků propašovat do oblíbeného čaje nebo kápnout olej do pot pouri v hostinském pokoji. Máta a heřmánek pomohou manželovi strávit vše, co je na stole, i co se kolem stolu děje. A pak se pochvalte. Udělala jste vše, co bylo ve vašich silách a jak jste to dovedla nejlépe. Dejte si meduňkovou koupel, nedospánky pod očima vyrovná Bioaktivní oční krém a do obličejového oleje si pro sebe vyberte tu nejlepší vůni, která vám sedne. Buďte adventní ženou – voňavou a rozzářenou.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.