Hana Mejsnarová
20. 6. 2021
Pomocníci při plísních a mykózách - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Houbařská lesní sezóna sice bývá až v září, ale houby, plísně a kvasinky jsou v těchto horkých letních dnech na vzestupu. A kde? Daří se jim na našem těle, kde vyhledávají vlhká teplá místa. I když nejsou našimi nepřáteli, je užitečné být na ně připraven.

Přírodní kosmetika a prevence

Základem je prevence a zdravý rozum. To, aby se houby na pokožce nepřemnožily, má na starosti náš vlastní imunitní systém a zdravá kožní mikroflóra. Proto je v každodenní péči o tělo tolik důležitá přírodní kosmetika s vysokým podílem rostlinných za studena lisovaných olejůantibakteriálních éterických olejů. Taková kosmetika totiž nenarušuje přirozený kožní film, napomáhá udržet mikroklima a zdravé pH pokožky.

Jistě netřeba zmiňovat, že návštěvy veřejných koupališť a bazénů nebo zapaření těla v letních měsících jsou pro houby, plísně a kvasinky přímo rájem. První prevencí je užívat si všech vodních radovánek s mírou, po koupání se ihned převléknout do suchého. Další možnou prevencí je pravidelné používání vysoce promašťujících ochranných přípravků ráno a večer, před a po sportovním výkonu nebo koupání. Díky aromaterapii se taková denní péče nemusí stát nudným ošetřujícím procesem, ale velmi příjemným a voňavým rituálem.

Pomoc, je jich moc

Pokud zaznamenáte první příznaky mykózy, zaměřte se na přírodní, ale účinnou metodu. Plísně rády napadají kontaktní místa, například oblast plosek nohou, dlaně, místa mezi prsty nebo také nehty. Potírat je můžete antimikrobiálním Mykosanem, nanášet ráno a večer na umytou pokožku.

  • Účinným antimykotikem je také nimbový či tamanu olej.

  • Protiplísňový účinek mají i éterické oleje. Nezapomínejte je vždy před aplikací na pokožku zředit rostlinným máslem nebo olejem. Doporučené éterické oleje jsou například oregano, tymián, lemongras nebo tea tree.

  • Ještě před návštěvou veřejných bazénů a přírodních koupališť ošetřete pokožku krémem svyšším obsahem vosku a rostlinných másel. Pro děti i dospělé je skvělým pomocníkem krém Olinka nebo Tělový krém Neroli.

  • O intimní oblasti pečujte pouze přípravky určené pro tuto oblast s obsahem antimikrobiálních látek.

  • Při podezření na přemnožení plísní ve střevech můžete jako doplněk stravy zařadit na 2-3 týdny Extrakt z grepových jader.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.