Redakce Nobilis Tilia
5. 9. 2023
Péče o pleť na podzim - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Září, září, na léto jde stáří. Zpívá se v jedné známé české písničce. Pojďme se společně podívat na to, jak si hýčkat svou pokožku, aby během podzimu zůstala nadále mladistvá, a nejen v září dokonale svěží. O své tipy, jak správně pečovat o pleť po létě a čemu se vyhnout, se podělila kosmetička a lektorka kurzů Nobilis Tilia Martina Milcová.

Základy podzimní péče

Většina z nás čeká na léto jako na období, kdy si odpočine a nabije se energií ze slunečních paprsků. Svět je hned hezčí a obvykle povolí všední stres. A s pletí je to podobné, ta díky nestresovému období lépe regeneruje a získá po létě opálený vzhled. Přesto si pleť během léta prochází náročným obdobím - trpí nedostatkem hydratace, nadměrné slunění urychluje její stárnutí. Také klimatizace, koupání ve slané nebo chlorované vodě pleť velmi zatěžují. Citlivou pleť může v tomto období potrápit ještě sluneční alergie, mastnou pleť zase nadměrné ucpávání pórů, zvyšuje se také hyperpigmentace.

Co s tím? Kosmetička Martina Milcová radí: „Pleť je potřeba trošku pomazlit a připravit ji na podzimní období, které s sebou naopak přináší více vlhkosti, teplotní výkyvy, více smogu, povětrnostní podmínky, atd. Správná podzimní péče je zároveň přípravou na zimní období. V každodenní péči o pleť se zaměřte na dostatečnou hydrataci a zvýšenou ochranu pleti, což znamená postupnou výměnu lehčích krémů za hutnější konzistence, abyste podpořili funkci kožní bariéry a zastavili ztrátu vlhkosti.“

Denní rutina postavená na regeneraci

Cestou ke svěží a mladistvé pleti v jakémkoli období je pravidelnost. Každodenní pleťová rutina složená ze 4 kroků vám pomůže pleť vždy dokonale odlíčit, tonizovat, hydratovat a vyživit. O významu těchto denních rituálů najdete více v článku Denní rituály pro krásnou pleť v každém věku. Martina Milcová pro vás přehledně sestavila tyto 4 kroky pro podzimní čas:

Aby vaše pleť zůstala rozzářená a hydratovaná i během podzimu, doporučujeme alespoň jednou týdně zařadit intenzivní péči ve formě obličejových masek. Tu opět vybírejte dle svého typu pleti. Vrcholem péče je na podzim regenerační kúra Biofáze, jak doplňuje kosmetička: „Na podzim bych také doporučila alespoň dvouměsíční kúru Biofáze, která svými silnými účinky zlepšuje odolnost pleti a navrací jí ztracenou rovnováhu. Séra Biofáze velmi výrazně podporují pevnost a pružnost pleti, redukují výskyt vrásek a celkově je pleť po použití pěkně „šťavnatá“ a odolnější vůči vnějším vlivům prostředí.

kroky v péči o pleť - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Nejčastější chyby v péči o pleť během podzimu

Nedostatečná hydratace a ochrana pleti před vnějšími vlivy prostředí jsou právě ty chyby, které se na pleti začnou velmi brzy projevovat. Pleť se může stát více citlivou se sklonem k červenání, může být suchá, ztrácí vlhkost, a dokonce se mohou projevit i zánětlivé procesy. Čemu se vyvarovat a co naopak do péče ještě doplnit dodává kosmetička Martina Milcová: „Obecně bych řekla, že koncem babího léta je již vhodné postupně vyměnit letní péči o pleť za podzimní. Je ale také důležité sledovat svou pleť a ve chvíli, kdy zjistíte, že pleť dostatečně nereaguje na stávající péči, je to znamení pro změnu. Profesionální péče u kosmetičky je určitě vítána. Kosmetička svým ošetřením postupně připraví pleť na podzimní období a zároveň poradí s konkrétním výběrem produktů přímo pro vás."

Návrat ekzému a kosmetická péče o něj

S chladnějším a především vlhčím počasím se řadě z nás vrací ekzém. Jak ho vhodně ošetřit v oblasti obličeje radí Martina Milcová následovně: „V péči o pleť bych doporučila kombinaci řady Péče při ekzematické pokožce Atopik a produktů pro citlivou pleť. K odlíčení a čištění pleti Květovou vodu BIO Levandule nebo Květovou vodu BIO Růže, Hydrofilní olej Neutrální, Levandulový nebo S Tea tree či Odličovací mléko. Čistit hlavně večer, ale i ráno. Po očištění pleti použít Hyaluronové sérum a následně pleť ošetřit Obnovujícím krémem Atopik. Doporučuji také mezi jednotlivými kroky pleť prostříknout květovou vodou. Dodáte do pleti účinky bioaktivní vody a zároveň se následující produkty lépe do pokožky vstřebají.“

V případě akutního stavu ekzému doporučujeme použít Zklidňující krém Atopik kdekoliv na těle. Pro péči o tělo je určeno Obnovující tělové mléko Atopik, které se dobře vstřebává a zároveň dostatečně promastí. Nezapomínejte, že ošetřování ekzematické pleti kosmetičkou je možné pouze v klidové fázi ekzému. Při akutním stavu je lepší návštěvu vynechat.

Tipy na závěr

Zeptali jsme se Martiny Milcové, jaké produkty by měla mít každá žena na podzim doma: „Určitě Hyaluronové sérum pro udržení hydratace v pleti a Projasňující krém Tilia, který na podzim miluji. Má přesně takovou konzistenci, která mé pleti vyhovuje.

Na podzim je opět potřeba myslet na všechny části, které jsou vystavené chladnému počasí. Důležitá je proto péče o rty a ruce, které s podzimem a jeho vlhkým počasím potřebují ochránit a dodat výživné látky, nejlépe Ochrannou pomádou na rtyJemným krémem na ruce. Svůj tip na závěr přidává ještě kosmetička: „Naše vlasy si přes léto také užily své a s podzimem je čas jim dopřát pořádnou dávku péče. Zkuste si umíchat vlastní vlasové zábaly s rostlinnými oleji, např. olivový olej s kokosovým, arganovým, sezamovým nebo ricinovým olejem. Vlasy pak umyjte šetrným šamponem ve dvou krocích a na závěr zkuste Výživný balzám na vlasy.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.