Hana Mejsnarová
12. 1. 2021
Zdravé vlasy – symbol krásy - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Pevné a husté vlasy byly odjakživa ukazatelem krásy a zdraví člověka. Kolik lidí dnes trápí zvýšené vypadávání vlasů, lupy, třepící se konečky, lámavé vlasy, svědění, suché nebo naopak mastící se vlasy?

Potíží s vlasovou pokožkou přibývá

K problematickým látkám v šamponech a obecně ve všech mycích prostředcích (například tekutých mýdlech, sprchových gelech a podobně) patří SLS (sodium lauryl sulfate), tenzid, který se používá ve většině šamponů jako detergent a může vyvolat podráždění citlivé pokožky. Navíc silně odmašťuje, což sice přispívá k mycímu účinku šamponu, ale neprospívá vlasové pokožce ani samotným vlasům. I další nežádoucí látka je tenzid označovaný jako SLES (sodium laureth sulfate). Ten je kombinací SLS a ethylenoxidu ve formě dlouhého řetezce (polyethoxyethyl, PEG), jenž sice snižuje jeho dráždivost, ale k výrobě se používá ethylenoxid (oxiran). Ethylenoxid je bezbarvý hořlavý plyn, toxický pro savce, hmyz i pro rostliny. Pokud dojde k velkým únikům této látky do životního prostředí, způsobují výrazné škody v postiženém okolí.

Čas na změnu

Naši předci používali pro péči o vlasy jen čistou vodu a olej, ale to si už mnozí ani nedovedeme představit. Co byste ale řekli na pěnivý a voňavý šampon, který je s vaším tělem i s přírodou v harmonickém souladu? Nejen že šetrně myje, ale navíc dodává pokožce a vlasovým buňkám výživné a regenerační látky. Posiluje jejich imunitu a poskytuje ochranu před vnějšími nepříznivými vlivy. Tolik užitečného v jednom jediném kroku!

Přecházíte-li z běžné vlasové péče na přírodní, může pokožce trvat i několik mytí, než se od nashromážděných škodlivin důkladně pročistí a zregeneruje. Proto se občas stává, že po několika mytích můžete cítit lehké štipkání či mravenčení. To je ale dobré znamení, hlavně vydržte! Dejte pokožce čas k regeneraci. S mytím nespěchejte, nechte šampon na pokožce pár minut působit a teprve pak jej smyjte. Pokud je štipkání obtěžující, zmírněte jej po mytí nanesením D-panthenolu.

A kdy uvidíte změnu k lepšímu? Záleží na stavu a zatížení vašich vlasů, může to trvat dny, týdny nebo i měsíce, ale stojí to za to! Motivací vám může být fakt, že vašim vlasům a pokožce dodáváte jen to, co opravdu potřebují a co je pro ně přirozené.

Přírodní péče o vlasy – nejlepší prevence potíží

Konkrétní typ šamponu vybírejte hlavně podle kvality vašich vlasů.

  • Velmi poškozené, suché a vypadávající vlasy potřebují opravdu intenzivní výživu s pomocí šamponu arganovým a dýňovým olejem.

  • Vlasy jemné a mastící se s vděčností uvítají antimikrobiální a metabolismus pokožky podporující extrakty ze zeleného čaje, tymiánu a rozmarýnu obsažené v Šamponu na mastné vlasy.

  • Splihlým a jemným vlasům dodá přirozenou bohatost Šampon na objem se zpevňujícími účinky myrhy a pomeranče.

  • Extra svěží, citrusovo-cedrová vůně šamponu pro růst vlasů je tím pravým pro každého muže. Ale i žena jej může.

Cítíte, že vaše vlasy jakýmkoliv způsobem strádají a chcete jejich regeneraci podpořit? Sáhněte po oplachovém balzámu s unikátními oleji, který vyživuje pokožku hlavy a vlasům zajistí snadnější rozčesávání, ochranu a přirozený lesk.

Ať už máte potíže nebo jim chcete do budoucna zamezit, zkuste to zkrátka jinak! Vyzkoušejte osvědčené receptury přírodní vlasové kosmetiky, ve kterých se propojují znalosti našich předků, přírodní a zcela odbouratelné suroviny s poznatky moderního výzkumu. Podobně jako ze zdravé půdy rostou zdravé rostliny, tak i zdravé vlasy mohou vyrůstat jen ze zdravé pokožky.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.