Ruce jsou naší vizitkou - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Říká se, že oči jsou oknem do naší duše. A ruce? Naší vizitkou. Ruce o nás mnohé vypoví. Jinak vypadají ruce řemeslníka, prodavačky či bankovní úřednice, ale také nadšené zahrádkářky či kutila. Podvědomě vnímáme jemnost rukou například při pozdravu. A co teprve takové pohlazení po tváři.

Ruce máme podobně jako obličej nechráněné takřka celoročně, a pokud jsme zvyklí věnovat péči pleti, ruce bychom měli vnímat podobně. Tím, že jsou celý den “venku” – snad jen s výjimkou zimy, kdy je chráníme před mrazem rukavicemi – jsou vystavené jako pleť všem vlivům vnějšího prostředí. Teplu, chladu, suchu, vlhku, větru. K tomu se přidává i pravidelné mytí, před jídlem, po toaletě, při návratu domů. Tím se pokožka namáhá velmi silně, časté mytí (i jen obyčejnou teplou vodou) s sebou nese porušení přirozeného kožního filmu a tím i snížení ochranné a regenerační funkce.

Masky na ruce – rychlý restart

Pokud je na vašich rukou hodně vidět, jak jste pracovití, potřebují intenzivní regeneraci. Na vysušenou pokožku naneste Hyaluronové sérum pro okamžité zvýšení hydratace. Po zaschnutí naneste silnější vrstvu Tělového krému Neroli a ruce zabalte do potravinářské folie alespoň na 15 minut. Užijte si skvělou příležitost nic nedělat! Pokud trpíte na drobné prasklinky, oděrky či ragády, použijte jako masku stejným způsobem krém Olinka. Po sejmutí folie přebytky masky vmasírujte nebo je setřete papírovým kapesníčkem. Místo folie můžete použít bavlněné rukavice. Speciální vitaminovou péči si zaslouží také nehtová lůžka, pro jejich výživu je vhodný D-panthenol, ochranu poskytnou vitaminy A a E pro zlepšení hydratace a regenerace. Po takové dobrotě alespoň pár hodin nemáčejte ruce ve vodě, abyste umožnili dokonalé vstřebání účinných látek.

Jak se dobře umýt

Upřímně řečeno, časté mytí rukou vás sice chrání před některými infekcemi, ale pro vaši pokožku nedělá nic dobrého. Zejména mýdla a mycí gely se syntetickými odmašťovadly připravují vaše ruce (stejně jako pokožku celého těla) o přirozený kožní film, odstraňují z ní obsah oleje a přirozený hydratační faktor. K vysušeným rukám stačí mnohdy jen časté mytí vodou, zejména tou chlorovanou. Proto jsou šetrné mycí prostředky základem dlouhodobé péče také o vaše ruce. Dopřejte jim při mytí oblíbený hydrofilní olej nebo Přírodní mycí krém s pěstícím jojobovým olejem. Pokud nemáte zrovna ruce od hlíny nebo kynutého těsta, otírejte je ubrouskem zvlhčeným květovou vodou. Získáte tak nejen příjemně hladkou pokožku, ale také jemný ochranný antimikrobiální film, podporující přirozenou mikroflóru vaší pleti.

Krásné ve dne i v noci

Jemný krém na ruce vám zajistí okamžitou pomoc při pocitu suchosti kdykoliv během dne a hodí se do každé kabelky. Vyživuje, hydratuje, chrání a má díky speciálnímu myrhovému extraktu mírné antimikrobiální účinky. Jeho sladká citrusová vůně láká k zastavení a připomíná vám, že věnovat se péči o ruce je přece radost! Vůně vašich rukou bude předcházet sametovému dotyku a naladí každého, komu se rozhodnete svoji ruku podat. Pro výrazně suchou pokožku nebo jako noční ošetření rukou využijte Krém na ruce s myrhou. Je super výživný a regenerační, vašim rukám dodá vše, o co jste je během dne připravili. Voní sladce po pryskyřicích, takže vás nejen zklidní při napětí, ale také vám naladí sladké sny. Vaše ruce i mysl budou jako v bavlnce.

Automasáží k lepší imunitě

Využijte vtírání krému ke každodenní ozdravné masáži. Na prstech rukou totiž začínají a končí některé energetické dráhy těla a na rukách, podobně jako na chodidlech, se nacházejí plošky, které mají přímou souvislost s vnitřními orgány. Reflexní masáží rukou tak posilujete celý imunitní systém, podporujete krevní a lymfatický oběh i hormonální rovnováhu. Masáž provádějte vsedě na uvolněné paži. Ruku opřete dlaní o stehno a třením a hnětením uvolňujte napětí v prstech, dlani, po otočení ruky pak také na hřbetu. Zápěstí promasírujte drobnými kroužky po celé ploše. Masáž rukou má také výjimečný relaxační účinek, protože ruce jsou citlivé na hmatové vjemy a reflexy v nich vyvolané jsou propojeny se všemi ostatními částmi těla.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.