ÁJURVÉDSKÉ KOŘENÍ PRO TĚLO A DUŠI

nahrávám mapu....

Datum / čas
10. 03. 2018 - 11. 03. 2018
10:00 - 19:30

Místo konání
Sídlo společnosti Nobilis Tilia

Kategorie Žádná kategorie


Navštivte praktický kurz s cílem poznat starobylé techniky a postupy pro zdraví a vědomé žití.

  • ponoříte se do tajů AJURJÓGY a vědomého používání KOŘENÍ
  • nahlédnete pokličku hrnce zvaného AJURVÉDA, která dává každému návod na vědomé žití
  • pomocí tisíce let starých informací o koření a jeho vlastnostech, s nimiž se v kurzu seznámíte a prakticky vyzkoušíte, vám Ájurvéda ukáže cestu vědomého přijímání potravin a tím i ovlivňování kvality života
  • naučíte se ájurvédské techniky, jako jsou Ájurjóga a Pranajáma, které umožňují každému docílit propojení mysli, těla i duše….. .
  • na místě bude k nahlédnutí i ke koupi ájurvédská literatura a výběr ze základního koření pro ajurvédské vaření

Přednášející: Radka Hunjan Koblihová (vede ajurjógu a Ájurvédu, studuje Ájurvédu na Ájurvédské univerzitě Praha, www.university-ayurveda.com) a Katka Horáčková (permakulturní zahradnice a lektorka, bylinkuje dle ajurvédských principů, www.permajoga.cz)

Cena: 2200 Kč, zahrnuje koření na přípravu čurny během kurzu. Platba při přihlášení.

Strava: 300 Kč, platí se na místě

Ubytování: zajišťují si účastníci sami

Přihlášky: na email zahrada.dobra@gmail.com do 31.1.2018


Podrobný program

Sobota 10. 3. 2018

 

10:00 – 11:00h:              úvod, co je Ajurjóga, vztah Ájurvédy a Jógy,

11:00 – 12:30h:              procvičení jednotlivých samghátů (míst ohybu), nádís, postupný přechod na jednotlivé asány (Vátamuktásany)

12:30h – 13:30h:            oběd

13:30h – 14:30h:            seznámení se základním kořením používaným v ájurvédské kuchyni, pohled Ájurvédy  na povahu, vlastnosti a použití koření při přípravě potravin, (ukázka přípravy ghí)

14:30h – 17:00h:            teorie a praxe – výroba kořenících směsí (čurny)

17:00h – 18:00h:            praxe příprava společné večeře  „kičarí“

18:00h – 19:30h:            večeře, diskuse

Neděle 11. 3. 2018

7:00h – 8:00h:               pranajáma (dýchací cvičení),

8:00h – 9:00h:                meditace chůzí (procházka ke studánce),

9:00h – 10:00h:              snídaně

10:00h – 12:30h:            po procvičení samghátů následuje praxe jednotlivých asán (Sarvángásana, Natarádžásana apod.)

12:30 – 13:30h:              oběd

13:30h – 16:00h:            pokračování v praxi, výroba kořenících směsí, diskuse