Umění voňavého odpočinku - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Neodkládejte odpočinek, vaše tělo jej totiž vyžaduje právě teď. Využijte proto maximum možného času ke své regeneraci. Kromě dobré knihy, procházky v lese nebo odpoledním spočinutí na vašem sofa si vytvořte voňavé domácí wellness. Stačí vám na to půlhodinka.

Jistě pro vás není žádným překvapením, že vůně éterických olejů výrazně snižují stres a napětí, a naopak zvyšují regeneraci. Jejich aktivita je ovšem intenzivnější, pokud jejich používání doplníte o relaxaci. Proto se v aromaterapii využívají tolik oblíbené masáže a stále více lázeňských a wellness zařízení zařazují éterické oleje do léčebných koupelí. Vaše malé domácí lázně tak máte na dosah ruky – stačí mít vanu a po ruce koupelový olej se svojí oblíbenou vůní.

Malá škola koupelové alchymie

Éterické oleje se ve vodě nerozpouštějí, ale zůstávají plavat na jejím povrchu. Možná jste už tuto zkušenost udělali a výsledkem byl červený svědivý proužek na vaší pokožce tam, kde se dostala do styku s neředěným esenciálním olejem. Tedy nic příjemného a podrážděnou pokožku je třeba ošetřit čistým rostlinným olejem. Aby se éterické oleje daly využít k ozdravným koupelím, ředí se do rostlinného oleje a emulgátoru, který zajišťuje jejich propojení s vodou. Emulgátory mohou být jak syntetického, tak přírodního původu. Spojením těchto tří látek vznikají vysoce aktivní koupelové oleje, využívající všech výhod, které aromaterapie přináší.

Koupelové oleje Nobilis Tilia obsahují unikátní směs přírodních emulgátorů na bázi glycerinu a kyseliny olejové. Při koupeli rozptýlené částečky oleje ulpí na pokožce, zabraňují jejímu vysoušení, pomáhají zachovávat přirozený kožní film a zlepšují její ochranu. Po koupeli tak zůstává pokožka jemná a pružná.

Pro radost i na imunitu

Jak si ale koupelový olej vybrat? Zvolte si oblíbenou vůni, u které se vám dobře relaxuje nebo se řiďte potřebami vašeho těla. Koupelový olej Radost uvolňuje napětí, pomáhá při únavě a neklidném spánku, uvolňuje přetížené svaly. Také Koupelový olej Klid výborně zklidňuje, hodí se po zvýšené fyzické a duševní námaze, v předvánočním období je tedy naprosto ideální. Ubývající energii vám rychle dodá Koupelový olej Zdraví. Nejenže zvyšuje odolnost vůči virům a bakteriím, ale posiluje také vaši odolnost psychickou.

Pokud jste si nevybrali a máte doma svůj oblíbený éterický olej nebo směs, s pomocí Koupelového oleje neutrálního si vytvoříte vaše jedinečné domácí lázně. Stačí do 1 polévkové lžíce neutrálního koupelového oleje přidat 5-15 kapek éterického oleje nebo směsi, zamíchat a přidat do koupele. Co třeba romantickou růžovou koupel? Harmonizuje, povznáší a posiluje vaši něžnou ženskost. Anebo koupel se směsí éterických olejů Harmonie, esencí štěstí, k odpočinku jako stvořenou? Ať už si vyberete jakýkoliv olej, bude vám dělat dobře zároveň na těle i na duši.

Chvíle pro sebe

Tak tedy máte půlhodinku času, kdy vás nikdo nebude rušit? Pro jistotu se v koupelně zamkněte… Máte vybraný koupelový olej? Pokud můžete, koupelnu rychle vyvětrejte a pak si pořádně zatopte. V lázních je často příjemně už jenom tím, že je v nich teplo! Napusťte si do vany teplou vodu a nezapomeňte, že vonné oleje se nejlépe vstřebávají do pokožky při teplotě 35-37 stupňů Celsia. Připravte si k ruce dobrou knihu nebo skleničku či mističku něčeho dobrého a ponořte se do vody. Přidejte 1 polévkovou lžíci koupelového oleje a zamíchejte jej do koupele. Užijte si chvíle ticha o samotě, vytvořte si bublinu, ze které vytěsníte všechno, co přímo nesouvisí s vaší regenerací. 20 minut čisté relaxace. Žádné výčitky, žádné plánování!

Po koupeli se neutírejte, ale zabalte se na 5 minut do teplé osušky nebo županu a chvíli si ještě užívejte vůní a klidu. Přitom můžete věnovat péči svému obličeji, nehtům či vlasům. Nakonec si do pokožky celého těla vetřete medově lipové Zpevňující mléko Tilia či Tělový krém Neroli. Pak odemkněte… Vaše nové odpočaté já, vystupující z vůně vašich domácích lázní, je vlídné a plné síly, kterou může opět rozdávat. Právě jste se prošli borovicovým lesem nebo levandulovým záhonem, přečetli jste si příjemnou knihu a spočinuli. To vše za půl hodinky…

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.