Aromaterapie v práci - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Ať už doma, v kanceláři, v salonu nebo v dílně trávíme prací v uzavřeném prostoru spoustu hodin. Využijte tento čas nejen pro zlepšení svého zdraví a psychické pohody, ale také k podpoře pracovního výkonu. Aromaterapie je benefit, který se vám vyplatí!

Vůně přírodních éterických olejů vám během pracovního dne zařídí mnoho. Komplexní účinné látky působí přes čichové ústrojí na limbický systém, takže pozitivně ovlivňují náladu, emoční rozpoložení a snižují vnímání stresu. Účinek poznáte v řádu několika minut. Zároveň vdechováním přecházejí esenciální oleje do krevního oběhu a mají vliv na fyzické funkce, například snižují či zvyšují krevní tlak, uvolňují dýchací cesty, posilují oslabené orgány a tak dále. Neméně důležitou rovinou působení je také prevence onemocnění.

Jak zůstat dlouhodobě fit

Éterické oleje mají silné protivirové, protiplísňové a antibakteriální účinky. Při jejich uvolňování do ovzduší dochází zcela samozřejmě k likvidaci choroboplodných zárodků ještě dřív, než se projeví nepříjemnými symptomy. V prevenci jsou tudíž velmi účinné. Tato přidaná hodnota se skvěle uplatní v otevřených kancelářských prostorách, jednacích a konferenčních místnostech, přednáškových sálech nebo zkrátka všude tam, kde se setkává větší množství lidí. Pokud máte možnost využít difuzér, který šetrně, účinně a rychle rozptyluje éterické oleje v ovzduší, vyberte některý z citrusových olejů, jako je citron, bergamot, mandarinka, pomeranč, litsea nebo grep. Jsou totiž všeobecně oblíbené a zřídkakdy se setkáte s negativní reakcí na jejich aroma. Navíc osvěžují, pozvedají náladu a uvolňují nervové napětí. V obdobích, kdy jsou častá nachlazení a virová onemocnění, přidejte eukalyptus, ravintsaru nebo hřebíček. Zdravé pracovní prostředí vám zajistí Směsi éterických olejů Druhý dech, Příliv energie, Harmonie nebo Imunita.

Jak voní spokojenost?

I když zrovna nemáte dobrý den, éterické oleje vám pomohou využít jej co nejlépe:

  • Borovice zlepšuje odolnost a dodává sebedůvěru, bude vám oporou při slabosti a únavě.

  • Citrusové vůně zmírňují podrážděnost, výbušnost, úzkost a napětí, ať už je jakéhokoliv původu.

  • Rozmarýn, bazalkacitron výrazně posilují koncentraci a paměť, jsou skvělými společníky při únavě a vysokém mentálním nasazení. Dodají vám novou energii a osvěží myšlenkové procesy.

  • Eukalyptusmáta podporují tvořivost, otevřenou komunikaci, pozitivní přístup a aktivitu obecně.

Na pracovním stole nebo při cestách autem se dobře uplatní Keramická destička nebo MINI difuzér. Pokud vaše vybraná vůně ostatním v kanceláři nevyhovuje, využijte osobní inhalační tyčinku. Je dostatečně intimní a vejde se i do kapsičky při důležitém jednání. Pro jednoduchou aplikaci vůní do prostoru se hodí také osvěžovače vzduchu v několika účinných variantách.

Specialita pro práci i na učení

A chcete-li využít všechny benefity v jediné směsi éterických olejů, pak pro vás máme Směs éterických olejů Pracovní. Její účinky jsou zaměřené nejen na podporu při pracovním výkonu, ale také při studiu a tvůrčí mentální činnosti. Přináší inspiraci a zaměření se na cíl, podporuje vytrvalost, rozhodnost a pevnou vůli. Na fyzické úrovni zlepšuje prokrvení mozku a proudění energie v těle, účinně tak posiluje koncentraci a paměť. Jemné kafrové tóny čistí hlavu od nepotřebných myšlenek a podporují optimistické naladění. Směs osvěžuje, ulevuje při únavě, stresu a přepracovanosti. Pomůže vám nacházet ve své práci radost a naplnění a zároveň zůstat zdraví a v plné síle.

Aromaterapie do škol a školek

Jedním z největších přínosů aromaterapie je prevence onemocnění. Je tím účinnější, čím je pravidelnější. Její použití je jednoduché a nenáročné, a tak je ideální zařadit ji do zdravotní prevence i ve školách a školkách. Děti tak zároveň budou blahodárnému působení éterických olejů vystaveny mnohem delší čas, než který můžete věnovat jejich domácímu ošetřování. Přečtěte si, jak a kdy používat aromaterapii ve školkách a školách.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.