Jak aromaterapeutická kosmetika pečuje o vaši krásu i zdraví - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Aromaterapeutická kosmetická péče je synonymum pro relaxaci, příjemné naladění a úžasný smyslový požitek. V čem je taková kosmetika jiná než ostatní? Proč se váš čich nemůže nabažit a volá po přídavku? Jak to vlastně celé funguje?

Odpověď na tyto otázky není složitá, ale má dvě roviny, které si v aromaterapeutické kosmetice podávají ruce. Tou první jsou pozitivní účinky těkavých vonných esenciálních olejů a tou druhou je náš čich.

Ne vše, co voní, je aromaterapie

Éterický nebo také esenciální olej si můžete představit jako koncentrát účinných látek, získaný destilací z dané léčivé rostliny. Kromě toho, že voní a samovolně vyprchává do ovzduší, má také schopnost ovlivňovat naše tělo a náladu. Aby tomu tak skutečně bylo, musí být éterický olej čistého přírodního původu. Syntetické vůně, které se vyrábějí v laboratoři, celostní pozitivní účinek na lidské zdraví nemají.

Účinky éterického oleje jsou mnohem silnější než účinky původní léčivé rostliny, proto stačí pár desítek kapek ve výrobku, abychom zajistili jeho potřebný efekt. Jako byste v krému či tělovém oleji měli několik kilogramů léčivých bylin! Zatímco běžně parfémované kosmetické produkty pouze voní, aromaterapeutická kosmetika nejen voní, ale ovlivňuje nás od hlavy až k patě – zlepšuje pleť, podporuje tělesné funkce, harmonizuje emoce, pozvedá náladu.

Pro blahodárné působení na pokožku esenciální oleje kombinujeme s rostlinnými oleji lisovanými za studena a dalšími přírodními kosmetickými základy. Ty tvoří pro účinek éterických olejů perfektní nosiče – nesou je pokožkou ke krevním vlásečnicím, odkud se dostávají dál do krevního oběhu. Zároveň pokožku vyživují, hydratují a chrání.

Mnohé přírodní i „přírodní“ kosmetické značky sice deklarují účinné látky, ale často zůstávají pouze u miniaturních množství. Ta umožňují rostlinnou látku uvést na etiketě či v reklamě, ale k účinku mají daleko. Proto si dáváme záležet, aby všechny účinné látky ve výrobku byly v takové kvalitě a v takovém množství, aby na nás mohly mít skutečný vliv. A to rozhodně není levná záležitost. To je důvodem, proč nemůžeme a nechceme soutěžit s jinými značkami cenou, ale naše cesta je získat si vás kvalitou a účinkem. Proto je naše kosmetika skutečně aroma-terapeutická – využívá bioaktivních účinků přírodních éterických olejů v aktivním množství a zároveň je propojuje s kosmetickými základy, které jsou schopné tento účinek dostat efektivně tělu pod kůži.

Jak na nás působí vůně

Proč je naše vnímání přírodních vůní pro účinky aromaterapie důležité? Čich je jediným z našich pěti smyslů, který je napojený přímo na limbický systém v mozku. Tento neurochemický proces je proto automatický a může mít zklidňující, uvolňující, povzbuzující nebo vzrušivý dopad. Aromatické molekuly také procházejí dolů dýchacími cestami do plic, odkud se dostávají do krevního oběhu. Díky této aktivitě působí esenciální oleje celostně. V limbickém systému ovlivňují naše emoce, uvolňují napětí, vyvolávají příjemné pocity či vzpomínky, a zároveň jejich působení v krevním oběhu má vliv na fungování našeho fyzického těla.

Vůně tedy, jak je vidět, dokáží s člověkem skutečné divy. Přírodní kosmetiku pak tato přidaná hodnota posunuje k poctivé aromaterapii. Rozšiřuje a násobí tím její účinek, zapojuje do hry o krásu nejen pokožku, ale celé tělo i duši. Jako příklad vezměme Růžový krém. Jeho jemná pečující struktura s obsahem rostlinných olejů a vitaminů pleť vyživuje a hydratuje, zatímco obsažený éterický olej, získaný destilací z několika tun okvětních plátků damašské růže, dodává ženě klid a sebejistotu do každého dne. A jak funguje třeba Levandulový sprchový gel? Nejenže umyje a zklidní citlivou či podrážděnou pokožku, ale také uklidní přetíženou mysl před spaním. To je podstata aromaterapeutické kosmetiky v praxi.

Aromaterapie pro celou rodinu

Díky aromaterapii v kosmetice dokážeme velmi elegantně, nenásilně a zároveň účinně snižovat stres a vnášet do svého života pocit pohody. Používání přírodních éterických olejů přitom není omezené ani věkem, ani anamnézou. Éterické oleje, které při výrobě naší kosmetiky používáme, mají přirozeně antiseptické, antimikrobiální i protiplísňové účinky, proto i zdánlivě běžná denní kosmetická péče dokáže ulevit při řadě potíží, předchází komplikacím, posiluje imunitu, a často preventivně zamezuje přímo vzniku některých onemocnění. Mateřídouškový esenciální olej v krému působí například na pročištění pleti, ale i dýchacích cest. Přírodní vůně vám tak pomohou vytvořit prostředí, které je nejen zdravé, ale také harmonizující.

Pozvěte do svého života léčivé vůně – přinesou vám radost, potěšení a zdraví pro celou rodinu.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.