Redakce Nobilis Tilia
31. 3. 2020
Pomoc éterickými oleji - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Koncentrované éterické oleje v sobě ukrývají to nejlepší a nejúčinnější, co rostlina a příroda nabízí. Vždyť k jedinému mililitru oleje (asi 20 kapek) je potřeba několik kilogramů byliny. Přijměte pomoc přírody a vneste vůně do svého domova.

Využít k tomu můžete aromaterapii, přírodní metodu, která pracuje s éterickými oleji a cíleně je využívá pro udržení nebo zlepšení zdraví. Přirozenou vlastností éterických olejů je, že se v kontaktu se vzduchem vypařují a přirozeně pročišťují vzduch. Stačí jen přidat několik kapek vašeho oblíbeného éterického oleje do aroma difuzéru či aromalampy. Molekuly esencí vám pomohou také během koupelí nebo při masáži, kdy pronikají skrze pokožku. Na fyzické úrovni pak likvidují choroboplodné zárodky a pomáhají harmonizovat činnost orgánů.

Začínám si míchat směsi – jak na to?

Je několik způsobů, jak k míchání přistupovat. Můžete na to jít intuitivně a vybrat si z většího množství olejů ty, které vám prostě voní. Také můžete využít výkladové karty a nechat se vést energetickými obrazy olejů. Nebo vybírejte olej podle jeho účinků a problému, který jím chcete řešit. Zvolíte-li dobře jednotlivé vůně ve směsi, budou vytvářet synergii, což znamená, že se oleje vzájemně podpoří a posílí v účincích. Směsi kombinujte ideálně ze tří až pěti éterických olejů a výslednou vůni můžete ještě upravit poměrem jednotlivých olejů. Při výrobě směsí si vždy ověřte kontraindikace, abyste měli jistotu, že je pro sebe můžete použít a v jakém dávkování.

TIP: Pokud s oleji začínáte a nejste si jisti výběrem prvních olejů, můžete začít se Aroma sadou První pomoc. Obsahuje 5 základních olejů, které by vám doma neměly chybět. Nebo se spolehněte na již vytvořené směsi odborníkem.

Voňaví pomocníci nejen pro dobu virovou

Antivirové oleje, jako je ravintsara, tea tree nebo niaouli, už možná znáte. Nejen v době virové se vám v domácí lékárničce rychle zabydlí také cypřiš. Kromě toho, že uvolňuje dýchací cesty, napomáhá harmonizovat menstruační cyklus. Olej z levandule širokolisté, známé také jako spaik, je o něco méně zklidňující než levandule lékařská, zato účinnější při kašli, astmatu, bronchitidě, při bolesti svalů a kloubů. Ubývající energii si dodáte vavřínem, který současně posiluje dýchací systém a ulevuje při revmatických, neuralgických a svalových bolestech. Jak bojovat s aromaterapií proti kašli se také dočtete na našem voňavém blogu.

Směs olejů podle Zbyňka Šedivého

  • Myrta, pro celkové uvolnění dýchacích cest

  • Ravintsara, pro podporu imunity a také jako nervové tonikum

  • Rozmarýn, všestranně posilující, pomáhá při únavě

  • Yzop, napomáhá funkci plic

Uvedené oleje působí synergicky, pokud jsou ve směsi rovnoměrně zastoupené v poměru 2 : 3 : 1 : 1. Místo ravintsary je možné použít olej niaouli nebo kajeput. Směs inhalujte přímo z lahvičky, přidejte 3-5 kapek do aromalampy či difuzéru. Můžete použít také na kapesníček do roušky. Používejte pro děti starší 2 let.

TIP na závěr: Éterické oleje můžete využít také do směsí pro dezinfekci doma používaných ploch (stůl, pracovní deska). Buď použijte oleje jednotlivě nebo ve směsi v 3% koncentraci – mátá peprná, šalvěj lékařskátymián obecný. Směs olejů pak přidejte do vodného roztoku s 40 % lihu.

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.