Borovice: listopadová posila pro podzimní dny - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Přechod mezi podzimem a skutečnou zimou je náročný na tělesnou domobranu proti všem těm virům a bakteriím. Zároveň je to ale cenná příležitost pro návrat k sobě. Užívejte si čas tmavých večerů a moudře jej rozdělujte mezi péči o sebe a péči o své blízké či přátele. S borovicí to snadno zvládnete!

Borovice je rod, který má na 110 různých druhů téměř ve všech koutech světa. Éterický borovicový olej se v Evropě nejčastěji destiluje z jehličí borovice lesní (Pinus sylvestris) a borovice přímořské (Pinus pinaster). Skromná borovice lesní je u nás původním druhem a její vůně nás tak provází už od dávných časů. Vládne pionýrským duchem, protože nemá velké nároky na půdu a daří se jí i tam, kde jiné stromy strádají.

Zajímavost: Borovice měla vždy pro život lidí velký význam. Kromě dřeva se z ní získává pryskyřice, z kořenů a kůry dehet, z jehličí a pupenů silice a vitamin C. Destilací borovicové pryskyřice vznikl údajně první éterický olej – terpentýn. Terpentýn se dnes vyrábí destilací odpadního dřeva z papírenského průmyslu a je jedním ze zdrojů pro výrobu syntetických vonných látek.

Podpořte svou imunitu

Pokud vás trápí nachlazení a dýchací potíže, je éterický olej z borovice neocenitelným pomocníkem. Jeho významné antibakteriální a protiinfekční účinky skvěle ulevují při zahlenění, ať už se projevuje kašlem nebo rýmou. Společně s eukalyptem je olejem první volby pro léčebné inhalace u dospělých i dětí. Je proto jednou z důležitých účinných látek v Eukalyptovém bio balzámu, Dětském balzámu Davídek a v Dětském osvěžovači vzduchu Majda. Při nachlazení pečujte nejen o dýchací systém, ale také o své ledviny, které potřebují v chladném počasí významně více energie. Borovice vám v tomto směru dobře poslouží, protože propojuje účinek na dýchací, oběhový i močový systém. Je účinná při revmatických bolestech, bolestech kloubů, dně a její vůně se hodí do saunových směsí. Využijte ji například v Terpenovém bio balzámu na bolavé klouby.

Tip: Protiinfekční směs éterických olejů do difuzérupro prevenci nachlazení: 5 kapek bio borovice, 4 kapky bio eukalyptu, 3 kapky bio citronu, 2 kapky bio niaouli.

Naděje pro oslabené a přetížené

Prevence je vždy pro tělo šetrnější a efektivnější, a tak začněte s péčí raději dřív, než potíže nastanou. Přidávejte borovicový olej do aromalampy či difuzéru nebo využijte jeho synergické účinky s ostatními oleji ve směsi Respirant. Dopřejte si pravidelně borovicovou koupel a nezapomeňte s sebou nosit Inhalační tyčinku proti únavě, v jejíž vůni hraje dominantní roli právě bio borovice.

Borovice posílí také vaši psychickou odolnost, podpoří sebedůvěru, dodá vám sílu zvládnout náročné situace nebo dotáhnout do konce, co jste si předsevzali. Je olejem, který učí moudrému rozhodování a pomáhá najít ten správný vztah k sobě – najít rovnováhu mezi dáváním a braním. Proto ji najdete také ve Směsi éterických olejů Komunikace, kde podporuje vstřícnost, otevřenost a praktickou moudrost. Je také důležitou součástí Pracovní směsi, protože ulevuje při únavě, chaotickém přemýšlení, dodává klid a posiluje koncentraci.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.