Ylang-ylang: cesta do ráje smyslů - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Červenec je možná jediný měsíc v roce, kdy si dovolíme to, co jindy ne. Máme dostatek energie pro všechny naše nápady a aktivity, vydáváme se na výpravy do nových neznámých míst. Pojďte se společně na jednu takovou vydat. Do míst, kde srdce a smysly vytvářejí naši senzitivitu a smyslnost. Dovolte si malou letní romanci s cizokrajným svůdníkem - olejem, který nedopustí, abyste zůstali chladní.

Ylang-ylang pochází z jichovýchodní Asie, Filipín a Indonésie a rozšířil se na Réunion, Madagaskar a Komorské ostrovy. Obyvatelé těchto zemí po staletí macerují výrazné žluté květy stromu Cananga odorata var. genuina v kokosovém oleji a získávají tak vonný balzám. Tradičně se používá nejen ke zkrášlování pokožky a vlasů, ale také k prevenci infekcí a horeček. Léčivé účinky ylangu objevili začátkem 20. století francouzští chemici Garnier a Rechler. Zjistili, že působí proti malárii, tyfu a zažívacím infekcím a také na zklidnění srdce. Své jméno získal ylang-ylang z filipínského názvu alang-ilang, který romanticky odkazuje na květy třepotající se ve vánku. Éterický olej se destiluje v pěti různých stupních kvality, přičemž Extra Superior označuje nejkvalitnější olej. Jeho aroma má být sladce balzámové, květinové s nádechem koření. Snižující se kvalita aroma se projevuje nejen v ceně, ale také menší jemností a hloubkou.

Zajímavost: Ylang-ylang nebo kananga? Jedná se o velmi podobně vonící oleje ze stromu stejného botanického jména Cananga odorata (kananga vonná), ovšem dvou různých druhů. Var. genuina produkuje ylangový olej, z var. macrophylla se destiluje olej kanangový. Ten je levnější a jeho vůně je méně rafinovaná, jakoby drsnější.

Když srdce potřebuje mír

Éterický olej Ylang-ylang je jedním z nejúčinnějších na celkové zklidnění. Jeho působení je podobné sedativům – navozuje pocit okamžitého hlubokého uvolnění a vyrovnaného klidu. Využijte inhalaci oleje při neklidu, nespavosti, nervovém napětí, extrémnímu podráždění či úzkosti. Jeho uklidňující účinky na srdeční rytmus pomáhají při palpitacích, tachykardii, arytmii a vysokém krevním tlaku. Má pozitivní preventivní účinek na epilepsii, kdy snižuje četnost a intenzitu záchvatů. Ve Směsi éterických olejů Harmonie, ImunitaTantra přináší pocit uvolněné spokojenosti. Ve směsi Komunikace napomáhá klidnému porozumění a umožňuje vám říct si o to, co potřebujete.

Je velmi užitečný všude tam, kde je potřeba zbavit se přebytečné horkosti. Ať už je to zmírňující účinek na záněty a infekce žaludku a střev nebo působení na pokožku. Pomáhá zvládat kožní infekce, zánětlivé akné a mastnou pleť, jeho dominantní účinky jsou však v kosmetické péči pro nás, zralé ženy. Působí antioxidačně, zabraňuje tvorbě vrásek a chrání vaši pleť proti buněčnému stresu, jinými slovy: omlazuje! Ve Slaměnkovém krému synergicky doplňuje nádhernou vůni a účinek ostatních éterických olejů. Ani vlasová péče nemůže zůstat ochuzena o jeho tradiční využití – najdete jej v Šamponu na suché vlasy a ve Výživném balzámu na vlasy, kde podporuje regeneraci vlasové pokožky, obnovuje sílu vlasů a brání tvorbě lupů.

Tip: Zklidňující hydratační olej při úzkosti a nervozitě

Přidejte do 20 ml Mokřadkového oleje éterické oleje v uvedeném poměru a používejte na obličej a solar plexus, kdykoliv potřebujete.

  • 3 kapky levandule

  • 3 kapky ylang-ylangu

  • 2 kapky pomeranče

  • 1 kapka šalvěje lékařské

  • 1 kapka bazalky

Romance pro dva

S ylangem zažijete romantiku, i když jste na to jen sami dva – vy a olej. Jeho afrodiziakální účinky jsou pověstné na impotenci a frigiditu, přesto nejsou pro všechny. Pokud vám jeho těžká květinová vůně vyhovuje, budete se s ním cítit svůdná, žádaná a smyslná. Umožní vám překonat stud, paniku a nervozitu, dodá vám emoční podporu. Uvolňuje totiž podvědomé bloky, které brání sexuálnímu prožívání a propojuje emoce se smysly podobně jako jasmín. Silná vůně ylangového oleje se ve směsích s dalšími oleji zmírňuje, zato účinky se synergicky zvyšují. Možná vám tedy bude ylang-ylang více vyhovovat ve směsích. Taková příjemná očista se Sprchovým gelem Tantra anebo masážTělovým a masážním olejem Tantra vám snadno otevřou schopnost intuitivně se naladit na potřeby svého těla. Dovolte si trochu té letní euforie a dopřejte všem svým smyslům radost a potěšení.

! Kontraindikace: Nepoužívejte při nízkém krevním tlaku a pro děti do dvou let. Na pokožku patří nejvýše v 1% ředění a pro citlivou nebo poškozenou jej nepoužívejte vůbec.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.