Tereza Zedková
11. 9. 2022
3 důvody, proč si vybrat Hyaluronové sérum - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

Hyaluronové sérum patří zaslouženě již řadu let k našim nejoblíbenějším produktům. V nabídce je již řadu let a proto si nyní zasloužilo pořádnou inovaci. Samotný vývoj a testování probíhalo několik let, než jsme vše vyladili k dokonalosti - nový konzervant, dva druhy kyseliny hyaluronové a svěží exotická vůně. Přesvědčte se jejich účincích stejně, jako se o nich přesvědčily spolupracující kosmetičky, které sérum testovaly.

1. Nový přírodní konzervant

Nový konzervant je kompozicí několika 100% přírodních látek se širokým multifunkčním spektrem antimikrobiální aktivity. Tyto látky jsou získávány udržitelným způsobem z obnovitelných zdrojů a nesou certifikaci COSMOS. Konzervant je také vhodný pro vodné systémy, jakým je právě hyaluronové sérum.

  • Aktivními složkami konzervantu jsou bioflavonoidy s antioxidačními a antimikrobiálními vlastnostmi. Ty se získávají extrakcí vodou a přírodním glycerinem z citrusových plodů (mandarinka, hořký pomeranč, sladký pomeranč).

  • Další složkou je pentylenglykol, který má zvlhčující účinek na pokožku. Je získaný z cukrové třtiny a celý výrobní proces se řídí principy zelené chemie. Nejedná se o typický konzervant. Při ochraně výrobku je potřeba pracovat s dalšími faktory, jako je výběr dalších multifunkčních látek, výrobní procesy nebo vhodný obal apod.

2. Dva druhy kyseliny hyaluronové

Chtěli jsme využít synergických schopností různých druhů kyseliny hyaluronové, a to:

  • Středněmolekulární, která zůstává na povrchu a působí jako ochrana před vysoušením pleti. A zároveň dodává a udržuje vlhkost v pokožce.

  • Nízkomolekulární, která má mnohonásobně menší molekuly. Ty se dostávají do hlubších vrstev pokožky, kde hloubkově hydratují a mají vyšší schopnost stimulovat kolagenní vlákna. Díky tomu pleť déle odolává tvorbě vrásek a zároveň se mírně snižuje reliéf již vytvořených jemných vrásek.

3. Jemná vůně éterických olejů

Jako výrobci aromaterapeutické kosmetiky klademe důraz na vonnou stránku produktů, která přináší další benefity a povznáší je na vyšší úroveň. Sérum lehce provoní pokožku exotickou vůní gardénie v kombinaci s petitgrain (pomerančovými listy), jež harmonizují mysl, podporují relaxaci a dobrou náladu.

Jak se tvořila vůně Hyaluronového séra?

Vůni namíchala naše kolegyně z vývojového oddělení Ing. Veronika Červená. Veronika vytváří vůně způsobem, jakým se tvoří parfém, tak, aby ve vůni byly synergicky zastoupeny všechny její tóny – hlava, srdce, základ.

Na pracovním stole jsem měla namíchanou přírodní kompozici (vůni letního slunce, radosti a ovocného sadu) a vybavil se mi krásný květ gardénie, kterou mi kompozice díky její ovocnosti vzdáleně připomínala. Proto jsem vůni doladila vzácným absolue olejem z gardénie (Gardenia jasminoides). Jak vůně zrála a vyvíjela se, chyběla ji jiskrnost a svěží bezstarostná lehkost, a tak jsem přidala éterický olej petitgrain, který celou kompozici harmonicky podtrhl a dodal ji na špičce zelené a ovocné tóny.“

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.