Letní breberky a jiní hmyzí kamarádi - přírodní kosmetika Nobilis Tilia

A je to tady – léto budiž pochváleno. Milujeme léto stejně jako vy a těšíme se na něj celou zimu do doby, než vylezou. Kdo? No, přece breberky letní – komáři a jiný bzzzzzučivý hmyz. Pak nastává otázka, co s nimi, pokud nechcete používat syntetické chemikálie. Máme pro vás návrh řešení, které se vám určitě bude hodit.

Mocného spojence v boji s hmyzem najdeme v přírodních éterických olejích. Vždyť ochrana před žravými škůdci, hmyzem, plísněmi, viry a bakteriemi je jednou ze základních funkcí, kterou má silice v rostlině. Když ze silice vydestilujeme éterický olej, nese si dál tento pro přežití důležitý účinek a víme tak, že všechny éterické oleje mají protiplísňové, protivirové a antibakteriální účinky, a to více či méně podle druhu oleje.

Všechny obecně známé a prokázané účinky jsme propojili ve Spreji do přírody. Obsahuje éterické oleje z citronelykadidlovníku, které zajistí nerušený pobyt v přírodě. Navíc přidaná levandule zklidní i podrážděnou pokožku od bodnutí. Na rozdíl od jiných olejových variant má tento sprej jemnou emulzi, díky které jej můžete používat přímo na pokožku bez dalšího pocitu mastnoty. A ještě příjemně provoní oblečení. Praktické balení s rozprašovačem se stane vaším přítelem při každé cestě do lesa, na dovolené i na procházkách do městských parků.

Také na hmyz v domácnosti používejte éterické oleje. Například na noc do ložnice můžete využít jejich rozptýlení pomocí difuzéru či aromalampy. Komáry odpuzuje máta, lemongras a levandule. Čistý levandulový olej navíc odrazuje i mravence. Pokud si mravenci myslí, že u vás budou letos bydlet, zkuste jim cestu přehradit nadrceným hřebíčkem nebo jim nakapejte pár kapek máty před hnízdo.

K ošetření hmyzích štípanců jsou vhodné základní éterické oleje levandule a tea tree. Oba oleje se používají neředěné na pokožku a mají silné antiseptické a hojivé účinky. Levandule se úspěšně používá proti svědění po hmyzím štípnutí. Vhodnou synergickou směsí je Univers s využitím právě na tyto účely. Protože alergické reakce na hmyzí štípnutí jsou častý problém, neměl by v naší lékárničce chybět olej, který má schopnost zmírňovat alergickou reakci. Takovým je například heřmánek modrý, který se vhodně doplňuje s homeopatiky. Pokud je potřeba oleje naředit a potřít větší plochu pokožky, doporučuji jako základní olej z černého kmínu, který působí výrazně proti alergiím, s malým přídavkem rostlinného oleje tamanu, který je sám o sobě analgetický a antiseptický.

O autorovi:
Adéla Zrubecká
Adéla Zrubecká je spolumajitelkou Nobilis Tilia. Vystudovala aromaterapii v Institutu Tradiční Přírodní Medicíny a Aromaterapie v Londýně a v roce 1995 si otevřela vlastní praxi pro klienty. Díky svým zahraničním kontaktům nadále spoluorganizuje zahraniční konference aromaterapie a publikuje v odborných i populárních časopisech. Je lektorkou Institutu aromaterapie a zaměřuje se zejména na praktické využití aromaterapie ve spojení s tradiční čínskou medicínou.
Všechny články autora

Zákaznický servis

(+420) 412 383 421

Pondělí–pátek 8.00–17.00

nobilis@nobilis.cz

Přihlaste se k odběru novinek z Vlčí Hory

Povinná publicita dotačních projektů Nemovitosti Nobilis Tilia, OP PIK, Nemovitosti Nobilis Tilia, TECHNOLOGIE Nobilis Tilia, Odborné posouzení abrazivity zubní pasty a Stanovení penetrace aktivních látek naleznete ZDE.

© 2003–2024 Nobilis Tilia s.r.o.
Laboratoře přírodní kosmetiky, Vlčí Hora 147 407 46 Krásná Lípa | IČ: 25497006 | DIČ: CZ25497006
Nobilis Tilia je zapsaná v Obchodním rejstříku, vedeným Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 21050.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop.